Blog


Euthanasie

Euthanasie of het laten inslapen van een huisdier is een ingrijpende gebeurtenis. Het is dan ook goed om uzelf voor te bereiden op dit moment en het rouwproces dat volgt

Lees meer »

Suikerziekte bij de kat

Suikerziekte (ook wel Diabetes Mellites) bij de kat is een vaak gestelde diagnose. Over het algemeen is de aandoening gelukkig goed te behandelen, hetzij met de nodige aandacht. Eenmaal goed ingesteld kan een kat met suikerziekte in principe net zo oud worden als elke andere kat.

Lees meer »

Giardia

Heeft jouw hond of kat maag- en darmklachten zoals (terugkerende) diarree, braken en verlies van eetlust? Dan kan het zijn dat jouw huisdier een besmettelijke Giardia-infectie heeft opgelopen. Giardia is één van de meest voorkomende maag-darmparasieten bij honden en katten en komt vooral voor bij jonge dieren en dieren met een verzwakt immuunsysteem. In onderstaande blog lees je meer over wat Giardia precies inhoudt, wat de symptomen zijn en hoe je Giardia het beste kunt behandelen.

Lees meer »

Chemische castratie bij de hond

Chemische castratie is een veilige en omkeerbare manier om reuen tijdelijk onvruchtbaar te maken. Het implantaat kan gebruikt worden als alternatief voor een definitieve, operatieve ingreep. Na inbrengen van het implantaat, dat via een holle naald onder de huid wordt gebracht, wordt de productie van het hormoon testosteron voor ongeveer een half jaar of een jaar stilgelegd.

Lees meer »

Overgewicht bij de kat

Bijna één op de twee katten heeft last van overgewicht. Overgewicht en obesitas (zwaarlijvigheid) zijn ernstige problemen. Beide benadelen niet alleen de levenskwaliteit en levensverwachting van een kat, maar verhogen ook het risico op ziektes zoals gewrichtspijn en diabetes. 

Lees meer »

Nieuwe kitten of pup checklist

Als u een nieuwe kitten of pup wilt aanschaffen is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Als deze niet in orde zijn, is het belangrijk om te heroverwegen of u dat kitten of pup wel echt moet aanschaffen.

Lees meer »

Chippen

Een chip is een buisje zo groot als een rijstkorrel die door de dierenarts met een naald onder de huid van uw huisdier wordt gebracht, meestal in de nek. Het inbrengen van de chip (het chippen) is relatief pijnloos voor het huisdier.  In de chip zit een microchip waarop het registratienummer is opgeslagen. Met behulp van een speciaal afleesapparaat kan dit registratienummer worden afgelezen. 

Lees meer »

Dieren en warm weer

In de zomer kan de temperatuur nog wel eens flink stijgen, ook voor uw huisdier. Wist u dat veel van onze dieren daar eigenlijk helemaal niet zo goed tegen kunnen? Zij hebben bijvoorbeeld geen zweetklier zoals wij waarmee ze hun lichaam kunnen afkoelen. Oververhitting is erg gevaarlijk en kan zelfs fataal zijn voor uw huisdier. Let dus extra op en neem extra maatregelen wanneer het warm is buiten.

Lees meer »

Naar de dierenarts

Of het nu voor een jaarlijkse vaccinatie een gebitsreiniging of het knippen van de nagels is. Iedere huisdier eigenaar weet dat er ooit een moment komt in het leven van uw trouwe viervoeter dat hij/zij naar de dierenarts moet.

Lees meer »

Operatie van uw huisdier

Er kunnen veel redenen zijn waarom uw dier geopereerd moet worden.  Het kan een zogenoemde routine operatie zijn zoals een castratie, sterilisatie of een bultje verwijderen. Maar het kan ook zijn dat uw dier een wat gecompliceerdere operatie moet ondergaan. In alle gevallen is het fijn om te weten wat u te wachten staat voordat u uw dier afgeeft bij uw dierenarts. 

Lees meer »

Parasieten op vakantie

Elk jaar kijk je er naar uit om heerlijk op vakantie te gaan. Even lekker ontspannen in het binnen- of buitenland. Ben je van plan om met je dier op reis te gaan? Dan is een goede voorbereiding cruciaal om samen zorgeloos en veilig te kunnen genieten van de vakantie.

Lees meer »